артрит, пикочна киселина

болки в китката стави ръце след фрактури

Подагра или подагрозен артрит – това е болест, при която в организма се случва нарушение на обмяната на веществата и в ставите се отлагат соли на пикочната киселина. Това е много неприятно, но лесно се поддава лечение.Подагра (подагрозен артрит) се създава, когато тялото на пациента произвежда големи количества на пикочна киселина.Хранителна добавка Медбио+ За стави - При подагра, артрит, ревматизъм Спомага за премахването на кристалите на пикочна киселина в ставите, бъбреците и жлъчката на цена от 89.00 лв. Хранителна.Кристалите от пикочна киселина, могат да се отложат в бъбреците и да образуват камъни. Ето защо се препоръчва да се консумират големи количества (2 – 2,5 л.) алкални минерални води.

анамнеза серопозитивни ревматоиден артрит

Как се променя нивото на пикочна киселина при подагра, неговата функция в норма и съдържание в патология. Причини за повишаване на пикочната киселина в кръвта. Контрол на неговото нормално.Често високите нива на пикочна киселина са резултат от употреба на алкохол в големи дози или от консумирането на хранителни продукти, богати на пурини – месо, гъби, сладки изделия и морски дарове.Какво е подагра? Подагра (Хиперурикемия) е форма на възпалителен артрит, който се развива при хора, които имат високи нива на пикочна киселина в кръвта.Подаграта е един вид артрит, който е тясно свързан с диетата, тъй като е причинен от повишени нива на пикочна киселина, което може да се дължи на храна с високо съдържание на пурини.

Пикочна киселина – това е основният продукт от разграждането на пурини в човешкия организъм. По-голямата й част се синтезира в черния дроб тя може да е свързана с остър подагричен артрит.Заради повишеното съдържание на пикочна киселина в кръвта, в тъканите се отлагат урати, което води до рецидивиращ остър артрит. За съжаление, не е възможно подаграта да се излекува напълно.Хранителни добавки, съдържащи витамин c може да намалят нивата на пикочна киселина в кръвта, като разбира се, не трябва да се прекалява - препоръчителния прием е около 500 мг до 1 грам на ден.Подаграта е много болезнена форма на артрит, причинена от натрупване на пикочна киселина в кръвта - резултат от разграждането на вещества, наречени пурини.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *